Херсонщина у вогні: суха трава палає всюди

7 лет назад 0

8 березня на території області сталося 7 пожеж і загорянь сухостою в Корабельному, Олешківському і Голопристанському районах на площі близько 1 га. Спершу об 11:22 надійшло повідомлення до Служби порятунку про займання на провулку Береговому в Корабельному районі м.Херсона. Горіла суха трава й очерет.

Того дня співробітники 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини по охороні Корабельного району двічі ліквідовували пожежі в екосистемах. Їх естафету по ліквідації пожеж сухої трави прийняли олешківські вогнеборці. В їх районі трава горіла біля залізничної станції Пойма, за селами Костогризове і Раденськ.

А голопристанські рятувальники працювали на відкритих територіях у селі Кардашинка та місті Гола Пристань. На щастя, в усіх випадках вогонь не перекинувся на житлові будинки чи лісові насадження.

Однак, ніхто не застрахований від того, що таке може статися у будь-якому районі чи місті області. Тому рятувальники наполегливо радять жителям області не спалювати суху траву і не користуватися відкритим вогнем безконтрольно. Будьте пильними, обережними і і вразі виявлення випадків загоряння сухостою негайно телефонуйте за номером Служби порятунку «101».