Херсонська мисткиня представила свій гобелен на виставці в Італії

2 года назад 0

На виставці "Українське мистецтво в Італії", яка проходить у Мілані херсонська мисткиня Юлія Балуда представила свій гобелен під назвою "Розп’ята Калина". Створена вона в рамках власного проєкту художниці "Жіночі Співи", а її розмір 247х462 сантиметрів.

Юлія Балуда розповіла Суспільному, що її робота поєднала в собі декілька матеріалів: текстиль, колаж та акрилові фарби. До створення "Розп'ятої Калини" долучилася українка з міста Дніпро — Ольга Дорофєєва. Жінка допомогла знайти тканини великого розміру та вишила калину з листям, яка потім нашивалася вручну, прикрасивши собою плаття розп'ятої дівчини, розказує Юлія Балуда.

"Робота "Розп'ята Калина" — символ болю та жалоби українських жінок за своїми загиблими дітьми, чоловіками та сім'ями, за зруйнованими домівками та цілими містами. Але попре біль та страждання вони усміхаються крізь сльози, намагаються бути сильними, крізь руїни несуть свою красу та внутрішній світ", — говорить Юлія.

Фото: Юлія Балуда

За словами президентки асоціації VITAUKR Олени Ямпольської, "Українське мистецтво в Італії" — це артпроєкт, який об'єднує українців та небайдужих з усього світу. Він розпочався задовго до початку повномасштабної війни, адже в Україні були організовані міжнародні виставки. Нині на виставці в Мілані роботи тих митців, з якими познайомилися в Києві. Після початку війни ця співпраця активізувалася.

"Війна в Україні підняла в Італії майже невідому культурну частину. І саме зараз, коли ми обговорюємо майбутнє цієї країни, ми хочемо познайомити всіх із культурним багатством України. Ми закликаємо всіх митців, присутніх в Італії, до об'єднання на підтримку України", — каже Олена Ямпольська.