Херсонська обласна рада під керівництвом Владислава Мангера посилила контроль за харчуванням в комунальних закладах

5 лет назад 0

Із метою недопущення спалахів інфекційних захворювань та харчових отруєнь, зокрема у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, Херсонська обласна рада посилила контроль за станом організації харчування на підприємствах, установах та закладах, що належать до об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Херсонщини. Відповідне розпорядження голова обласної ради Владислав Мангер підписав на минулому тижні.

Так, згідно із розпорядженням, керівники комунальних закладів повинні забезпечити системний та дієвий нагляд за організацією харчування та дотриманням вимог санітарно-гігієнічного режиму у навчальних закладах, закладах відпочинку та оздоровлення. Спільно із медичним персоналом має бути організований ретельний контроль за якістю продуктів харчування, в тому числі за умовами та строками їх зберігання і реалізації, технологією приготування страв.

Окрім цього, особливу увагу слід звернути на санітарний стан приміщень харчових блоків, кухонного та столового посуду, інвентарю, технологічного та холодильного обладнання, їх використання за призначенням та дотриманням правил особистої гігієни працівниками харчоблоків.

У разі встановлення фактів неналежного виконання професійних чи службових обов’язків працівників під час організації харчування у закладах будуть вжиті відповідні заходи щодо їх усунення, а винні особи – притягнуті до відповідальності.

«Я вже неодноразово наголошував на тому, що діти – один із головних пріоритетів діяльності Херсонської обласної ради. Ми докладаємо максимум зусиль задля того, щоб усі комунальні заклади, які приймають у свої стінах дітлахів, були безпечними для їхнього здоров’я та життя. У літній період це особливо важливо, адже майже кожного року з різних регіонів України доходять новини про масові отруєння дітей у таборах. Наше спільне завдання зробити все, аби не допустити такі ситуації» , – відзначив Владислав Мангер.