Херсонська обласна рада розглянула можливість соціального захисту добровольців АТО

6 лет назад 0

Постійна комісія з питань соціального захисту, зайнятості населення та охорони праці вдруге зібралася напередодні чергової сесії та опрацювала питання, які надійшли за останній тиждень.

Зокрема, депутати розглянули звернення від керівника центру допомоги учасникам антитерористичної операції при обласній державній адміністрації Наталії Возаловської щодо створення комісії з визначення та встановлення статусу учасника-добровольця антитерористичної операції.

Відзначимо, до цього часу держава не спромоглася визнати добровольців (людей, які першими пішли на передову захищати незалежність України) учасниками бойових дій та забезпечити їм підтримку та соціальний захист.

У зв’язку з цим, органи місцевого самоврядування вирішили взяти це питання на себе. Першочергова необхідність – визначити та встановити статус учасника-добровольця антитерористичної операції. З цією метою запропоновано створити відповідну комісію, з чим і погодилися депутати обласної ради.

Зважаючи на те, що вчора бюджетна комісія підтримала звернення комісії з питань соцзахисту щодо збільшення фінансового фонду на виплату матдопомоги жителям області на лікування, то вже сьогодні депутати змогли підтримати ще близько 80 звернень.

Також у рамках засідання комісії було взято до відома звіт про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2018 рік за підсумками січня-червня поточного року. А також підтримано внесення змін до цієї ж програми та до програми соціального захисту людей похилого віку, осіб з інвалідністю та підтримки сім’ї, утвердження гендерної рівності і протидії торгівлі людьми на 2015-2019 роки.

Загалом комісія у складі Михайла Романія (голова), Олександра Граба та Олега Довбиша опрацювала 82 питання