Херсонська область перерахувала 185 мільйонів гривень на розвиток  українського війська

3 года назад 0

За оперативними даними Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі з початку року платники податків Херсонщини перерахували до державного бюджету 185 млн гривень військового збору. Темп приросту фактичних надходжень патріотичного платежу до тогорічного періоду склав 127 відсотків із приростом в абсолютній сумі 39,5 млн гривень.

Нагадуємо, що згідно з чинним законодавством, платниками  збору   на війну є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Ставка військового збору становить 1,5% від об’єкта оподаткування. Практично  підтримують українських військових всі верстви економічно активного населення. «Податок на війну» важким вантажем лежить на економіці, що не заважає патріотично налаштованим українцям продовжувати підтримувати урядову ініціативу.

Варто зазначити, що військовий збір сплачується з легальних доходів, у тому числі з офіційно виплаченої заробітної плати, тому збільшення відрахувань до бюджету свідчить про належний рівень податкової культури роботодавців регіону.

Водночас Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі наголошує на неприпустимості неофіційних трудових відносин та нагадує про початок проведення спільних з Держпраці перевірок щодо дотримання працедавцями вимог трудового та іншого законодавства.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі