Херсонська юстиція зі студентами в футбол грала і про «Я МАЮ ПРАВО!» розповідала

7 лет назад 0

З метою підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо використання та захисту їхніх прав у повсякденному житті стартував загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!». В рамках проекту проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами.

Сьогодні, 26 вересня на спортивному майданчику Херсонського вищого професійного комерційного училища за ініціативи начальника Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Костянтина Хутковського та за підтримкам керівництва навчального закладу відбулась товариська зустріч з футболу між студентами та співробітниками Херсонської юстиції. Як завжди, перемогла дружба, але з перевагою команди студентів з рахунком 3:1. Переможці сьогодні отримали у подарунок від Костянтина Валентиновича футбольні м’ячі.

Крім того, в рамках зустрічі студенти та педагогічний колектив дізнались де можна отримати безоплатну правову консультацію та отримали інформацію про проект «Я МАЮ ПРАВО!», який має на меті навчити громадян захищати свої права.

«Поширення знань та освітня місія сприяє залученню громадян до правової активності та правосвідомої поведінки. Молодь-це найбільший рушій змін в країні, але більшість з них не володіють знанням своїх прав, і не можуть їх ефективно захищати, тому я впевнений, що проведення таких зустрічей є прекрасною можливістю особисто поспілкуватись з молоддю, завоювавши їх довіру, взнати про ті проблеми, які їх хвилюють. Саме так юстиція стане більш відкритою та ближчою до суспільства», — розповів начальник головного територіального управління юстиції у Херсонській області Костянтин Хутковський.

Також, в рамках зустрічі очільник територіального органу юстиції Костянтин Валентинович надавав консультації студентам, зокрема, вони цікавились порядком оформлення спадщини та правами неповнолітніх щодо працевлаштування.

«В нашому училищі навчається біля 700 осіб. Близько 65% – це діти пільгових категорій: діти-сироти, діти переселенців, учасників АТО. У ситуаціях, які сьогодні виникають у наших учнів, ми не завжди можемо дати правильну відповідь на їхнє питання. Тому, ми дуже раді, що сьогодні за ініціативи Міністерства юстиції в нашій області започатковано такий загальнонаціональний проект. Наші діти сьогодні максимально отримали інформацію. З Херсонським керівництвом юстиції ми домовилися про подальшу співпрацю, адже свої права знати необхідно», — зазначив заступник директора з навчально-виховної роботи Херсонського вищого професійного комерційного училища Юлія Калниболотська.

Студенти, керівництво та педагогічний колектив навчального закладу щиро подякували начальнику та спеціалістам Херсонської юстиції за проведений захід. Підтвердженням того, що вони від юстиції отримали позитивні емоції та корисну для себе інформацію, лунали оплески під девіз проекту: ЗНАЮ! ДІЮ! ЗАХИЩАЮ!

Прес-служба Головного територіального управління юстиції у Херсонській області