Херсонські маршрутки: очікуємо покращень

6 лет назад 0

Маршрутки були і залишаються найпопулярнішим видом пересування містом. З кінця жовтня підвищ илась плата за проїзд, тепер вона становить 4 гривні. Поспілкувавшись з водієм маршрутного таксі №47, було з’ясовано з чим це пов’язано – з підняттям цін на бензин та автозапчастини. Чоловік повідомив, що багато його колег взагалі виїхали з країни та наразі працюють перевізниками закордоном, тому що, начебто, там це набагато вигідніше. За словами чоловіка, користуються популярністю лише такі маршрутні таксі як №5, №14, №16, №20 та №47, а у всіх інших скоротилася кількість автобусів на маршрутах.

Журналісти нашого видання провели опитування серед херсонців і найпроблемнішими маршрутами міста виявились №34 і №38. Жителі мікрорайонів Житлоселища та Таврійського цим обурені:

«Тут ходить лише 4 тролейбус, і той раз на годину, тому, якщо дуже поспішаєш треба йти пішки або викликати таксі» , – ділиться Тетяна, 28 р., жителька вул. Олександрівська.

Інша жінка жаліється на те, що її дитині доводиться зі школи ходити цілих 10 кварталів:

«У нашому напрямі взагалі не ходить жодна маршрутка. Це не нормально. А як бути взимку, коли почнеться ожеледиця? Я не хочу, щоб, ідучи стільки кварталів, моя дитина щось собі зламала. Правда, тролейбус ходить, але його потрібно дуже довго чекати», — Ольга, 39 р., жителька вул. Комкова.

Так, з тролейбусами ситуація є не кращою – регулярно ходить лише №1, №8 і №9. Інші можна або вивчити їх розклад руху, або знову ж таки ходити пішки.

Також є скарги на маршрут під №38:

«Якось чекав її майже годину. Зараз вже ні – їжджу з пересадками. Навіть не знаю, ходять вони, чи ні, сил та часу стояти на зупинці стільки часу немає. Не дуже хочеться кожного дня витрачати по 16 гривень, але нічого не вдієш», — ділиться Анатолій, 44 р., житель Таврійського району.

7 листопада відбулося засідання конкурсного комітету з визначення міських перевізників, на якому обговорювали питання дотримання договорів на деяких маршрутів. Внаслідок чого ПФ « МІС» відмовилас я спочатку від такого маршруту як №34, а трохи пізніше — №38. Маршрути передані перевізнику «ФОП Присяжний». За словами начальника управління транспорту Марини Віркун , зараз ситуація з 38 маршрутами починає покращуватися, оскільки ними зайнявся новий перевізник і на маршрут вже випущено достатню кількість автобусів. З 34 маршрутом трохи інша ситуація:

«Район Житлоселища поки забезпечений транспортом, наприклад, тим же 4 тролейбусом. Питання про 34 маршрут в ході розгляду. Можливо, ми його якось видозмінемо, розглянемо схему руху і тоді вже щось будемо робити», — повідомила Марина Віркун.

Автор: Юлія Василенко