Херсонські спортсмени здійснили похід по Південному Бугу

7 лет назад 0

Кожного року юні пошуковці комунального закладу «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради відкривають для себе мальовничі куточки рідної країни. Ось і ці травневі вихідні з 29 квітня по 2 травня юні краєзнавці, вихованці гуртків «Географія рідного краю» та «Пішохідний туризм» не забажали сидіти вдома, а вирушили в мандрівку вздовж берегів Південного Бугу під керівництвом тренера Олега Кульчицького за маршрутом с.Мігія–с.Іванівка–хутір Львів–с.Марївка–с.Константинівка–м.Южноукраїнськ.

Маршрут подорожі проходив територією національного природного парку «Бузький гард» – одного з семи природних чудес України. На території парку знаходиться 98 археологічних пам'яток, налічується більше 1000 видів рослин, 40 видів тварин, 195 видів птахів. Більше 100 видів рослин і тварин занесені до Червоної книги України.

Учасники експедиції протягом майже 40 км від Мігії до с. Костянтинівки спостерігали за крутими кам'янистими берегами Південного Бугу. Бузький Гард – це справжня гірська країна серед Українського степу.

Особливу історичну цінність для пошуковців представляли збережені історичні ландшафти – Млин Скаржевського (нині Мигіївська ГЕС) залишки малого млина, арковий місток.

Разом з юними пошуковцями свою мандрівку – похід 1 ступеню складності здійснили вихованці гуртка «Пішохідний туризм» під керівництвом Побіреської О.М. та Грицуняка М.М. Гуртківці ознайомились з природними ландшафтами парку, з історичними подіями Другої світової війни. В поході вихованці закріпили вміння та навички з техніки пішохідного туризму,краєзнавства, орієнтування набуті протягом року.

Юні мандрівники взяли участь в екологічній акції «Зробимо Україну чистою разом!», адже турбота про охорону природи – насамперед піклування про людину, про її цікаве, змістовне життя, повноцінний відпочинок.