Херсонський нардеп Ковальов відхрещується від участі Офісу Президента в покупці телеканалу 

2 года назад 0

Видання “Українська правда” оприлюднила коментар народного депутата Олексія Ковальова (Слуга народу, 186 округ) щодо покупки “Четвертого телеканалу” та участі в цьому Офісу Президента. 

Нардеп заперечив причетність ОП до угоди щодо медіаактиву. За його словами, телеканал має допомогти в подальшій політичній кар’єрі. 

“Жодної ролі президента в покупці “4 каналу” не було – я це можу офіційно підтвердити. Канал було куплено на грошові кошти моєї родини. Зараз ЗМІ поширюють неправдиві відомості, що я нібито не міг собі купити телеканал. Там була дуже важка структура власності й переходу цієї власності до мене – але ми це зробили. Офіс президента в цьому участі не брав”, – зазначив Ковальов. 

Народний обранець зауважив, що він є самостійним депутатом, який хоче розвиватися в контексті медіа. 

“Я раніше не був пов’язаний з медіа, але щоб вийти на медіаринок, треба мати власний канал або співпрацювати з певними бізнесово-фінансово-промисловими групами. Я планую далі продовжувати свою політичну кар’єру – а без медіа, наразі в Україні, я думаю, це буде важко зробити”, – каже нардеп.

За словами Ковальова, телеканал залишиться проукраїнським. Він також додав, що в ефірі “Четвертого” будуть політичні ток-шоу, гостями яких будуть представники провладних партій та опозиції. 

Нардеп додав, що переговори щодо купівлі телеканалу тривали близько року. Однак сума угоди не розголошується. Наразі ж відомо, що нардеп вніс до статутного фонду компанії ТОВ “ТРК Інтеррадіо” близько 4,4 млн гривень. Однак власниками телеканалу будуть батьки народного депутата.