Херсонців гендерно порахували

2 года назад 0

У нашій області з’явився профіль , і цей профіль  гендерний. Тепер точно нас всіх перерахували.

Даний профіль розроблений робочою групою Херсонської ОДА спільно з ГО «Бюро гендерних стратегій та бюджетування» в рамках проєкт ООН Жінки» просування гендерної рівності в рамках реформи децентралізації в Україні, що реалізується структурою ООН за підтримки Уряду Канади.

Документ одержаний в результаті соціологічного дослідження дозволяє визначити відмінності в становищі жінок, чоловіків, а також наявні проблеми, і який слід використовувати для розробки соціально-економічного розвитку області та її територіальних громада.

Головною метою поставленої перед розробникам: потрібно було надати вірогідну інформацію про відмінності в положенні та в користуванні послугами жінок, чоловіків для її використання при розробці та реалізації гендерночутливих прогнозних і програмних документів економічного і соціального розвитку з урахуванням гендерного підходу.

Завдання складання гендерного профілю це збір, аналіз гендерночутливих показників по здоров’ю та іншими характеристиками та розробка рекомендацій щодо впровадження заходів соціально-економічного і культурного розвитку області цільових і бюджетних програм також проєкт регіонального, місцевого економічного розвитку.

Гендерний профіль допомагає виявити розриви в доступі жінок і чоловіків та / або їх груп і можуть бути використані фахівцями ОДА, ОМС, експертами при розробці прогнозних і програмних документів громади, для проведення гендерного аналізу бюджетних та обласних, місцевих комплексних/цільових програм, а також можуть використовуватися для складання демографічних, економічних і бюджетних прогнозів для області.

Даний документ доступний за посиланням.