Hyundai, який купили для херсонських освітян, не передаватимуть ЗСУ, – Журженко»/>

4 месяца назад 0

У грудні Медіаплатформа “Вгору” писала, що Управління освіти Херсонської міськради придбало нову автівку – Hyundai Tucson 2023 року за 1 млн 124 тисяч 900 грн. 

На питання журналістів, навіщо потрібен автомобіль, та чому саме такий, керівниця управління освіти Херсонської міської ради Наталя Журженко пояснювала, що попередній викрали під час окупації. А на новому зручно перевозити, наприклад, бойлери та ковдри до пунктів незламності.

Пізніше в інтерв’ю Укрінформу начальник Херсонської ОВА сказав, що після такого розголосу – інших варіантів, окрім як передати авто на потреби ЗСУ,  у них не буде.

У відповіді на запит Медіаплатформи “Вгору” начальниця управління освіти Наталя Журженко повідомила, що авто Hyundai Tucson за понад 1 млн 120 грн передавати Збройним Силам України не будуть.

Чиновниця написала, що наразі правових підстав для передачі майна, що перебуває в комунальній власності, до державної – немає.

За її словами, управління отримало автомобіль 22 грудня 2023 року і його використовують співробітники для службових поїздок.

Також ми відправили запит щодо вище зазначеної машини до очільника ОВА Прокудіна, чекаємо на відповідь.