Як отримати довідку внутрішньо переміщеної особи

2 года назад 0

Щоб отримати довідку внутрішньо переміщеної особи (ВПО) необхідно звернутися за місцем свого фактичного перебування до: структурного підрозділу з питань соціального захисту населення, уповноваженої особи територіальної громади, центру надання адміністративних послуг, повідомляє Херсонська міська рада. 

При зверненні до відповідних органів, уповноважені особи видають довідку ВПО за своїм підписом і формують електронну справу для включення інформації до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб. Від імені дитини до 14 років, яка прибула без супроводу батьків/опікунів, заяву подає родич (бабуся, дідусь, прабабуся, прадідусь, повнолітні брат чи сестра, тітка, дядько) або вітчим, мачуха, у яких проживає дитина. У разі відсутності будь-яких родичів заяву подає представник органу опіки та піклування.

Для отримання довідки повнолітня або неповнолітня внутрішньо переміщена особа звертається особисто, а малолітня дитина, недієздатна особа або особа, дієздатність якої обмежена, – через законного представника (батьки, усиновителі, а також опікуни та піклувальники). Від імені дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, звертається керівник закладу, в який влаштована дитина.

Для оформлення довідки необхідно подати такі документи:

  • Заява (встановленого зразка).
  • Документ, що засвідчує особу і підтверджує громадянство України, або документ, що засвідчує особу і підтверджує її спеціальний статус.
  • Свідоцтво про народження дитини. Додатково, за необхідності, подаються: документ, що посвідчує особу законного представника; документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника; документи, що підтверджують родинні стосунки між дитиною і заявником.