Як росіяни обстрілювали Херсонщину в жовтні. ІНФОГРАФІКА

6 месяцев назад 0

У жовтні 2023 року, з того часу, коли ми востаннє робили про це інфографіку, російська армія стала ще частіше й більше обстрілювати Херсонщину. Ми знову підсумували статистику Херсонської ОВА про російські обстріли Херсонщини в жовтні. Окремо підрахували, скільки людей, за даними ОВА, постраждало за цей час.

Отже, найменш інтенсивно окупанти обстріляли Херсонську область у понеділок 16 жовтня. Тоді вони випустили 158 снарядів. А 3 жовтня окупанти аж 100 разів атакували Херсонщину, випустивши 699 снарядів. У середньому кожного дня російська армія обстрілювала правобережжя 83 рази, використовуючи 451 снаряд. Порівнюючи з нашою липневою інфографікою, констатуємо, що кількість обстрілів збільшилися на 0,25%, а кількість снарядів — на 0,26%.

До того ж армія РФ почала використовувати під час ударів по Херсонщині бойову авіацію. Від 17 жовтня в Херсонській ОВА почали чи не щодня фіксувати застосування загарбниками керованих авіаційних бомб (КАБ) на правобережжі Херсонщини. У коментарі для “Вгору” речниця сил оборони півдня України Наталія Гуменюк сказала, що в українських військових поки немає засобів ураження для  російських літаків, які несуть КАБ.  

Також 31 жовтня Наталія Гуменюк заявила, що ЗСУ змусили російську армію відтягнути свої позиції на лівобережжі Херсонщини. За її словами, через це зменшилася кількість артилерійських обстрілів правобережжя. Натомість окупанти почали частіше атакувати правий берег з авіації – це свідчення того, що ворожа артилерія вже не всюди може діставати, стверджувала речниця.

На нашому графіку можна побачити, що від 18 жовтня кількість російських обстрілів і снарядів, застосованих по регіону, переважно меншає.

Варто не забувати, скільки людей постраждало від російської агресії. Так, у жовтні загинули 24 людини, а 168 — отримали травми.

Найбільше поранених людей було 8 жовтня. Тоді вночі російські військові масовано обстріляли Херсон та село в Станіславській громаді. У місті були травмовані 7 людей, серед них 9-місячна дитина. У селі окупанти влучили в будинок, де була родина з чотирьох людей.

Також того дня в Херсоні біля церкви отримали поранення три пенсіонерки, а в Киндійці – 11-річна дівчинка.