Як українські «агенти» «кинули» росіян

2 года назад 0

Москва із 2014 року використала мільярди доларів на створення в Україні мережі проросійських політиків. Але сьогодні виявилося, що агентура не спрацювала, а керівництво країни-агресора просто «кинули» на гроші.

Про це  повідомив журналіст Bellingcat Христо Грозєв. Як він пообіцяв, наступного тижня разом з виданням The Insider вони оприлюднять розслідування про те, як ФСБ створювала та фінансувала в Україні різноманітних політичних діячів. Вони, зокрема, мали влаштувати державний переворот після вторгнення російської армії.

«Ось там йдеться про мільярди доларів, а не рублів. Було витрачено з 14-го року до сьогодні. Це було 150-160 високооплачуваних офіцерів ФСБ. Кожен із них мав необмежений бюджет, щоб вербувати українців будь-якого рівня. Вони вербували на папері і потім виявилося, що… Ну так, вони летіли, щоб зустрічатися з ними в Таїланді, Мальдівах, на Кіпрі. Ці гроші вони витратили на зустрічі. Їм давали налом», – розповів Христо Грозєв.

Журналіст наголосив, що у результаті російська агентура не спрацювала. «І тут навіть ці українські агенти, які брали гроші, кинули їх. Просто кинули», — сказав Грозєв.

Розслідувач також підтримав рішення президента Зеленського щодо заборони в Україні діяльності проросійських партій – адже серед них була кремлівська агентура.