Який стан справ у Олешківській громаді

2 года назад 0

Продовжують закривати підстанції мішками з піску. Про це сьогодні повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Олешківської громади Євген Рищук.

«Запустили вже процес перевезення піску. Людей не так багато, як вчора, але є люди. Робимо все, щоб захистити нашу кисневу станцію лікарні. Зараз будемо думати, як закривати ще більше підстанцій. Для цього треба десятки тисяч мішків, і тут постає питання, де їх брати. Хочемо максимально закрити підстанції, щоб у випадку попадання, ми їх не втратили», — повідомив Євген Рищук. 

Проблеми залишаються з цінами на продукти та товари. За словами голови громади, багато людей скаржаться на високу вартість на харчові продукти. «Зараз, наприклад, цурок на оптовій базі в Херсоні коштує десь 70 грн. А якщо його вести через міст з Херсон в Олешки, то є певні ризики та затрати на його перевезення: Тому, на жаль, ціна на товари для споживача стають космічними. Якщо вважаєте, що вартість товарів висока, можна звернутися до Держпродспоживслужба, написавши заяву. Я, як мер міста, не можу регулювати ціни та забирати, наприклад, цукор. Ціна буде така, як є зараз», — додав голова Олешківської громади. Також він розповів, що на сьогоднішній день керівництво громади все ж таки змогли домовитися з виробниками хлібу та торговими точками, щоб вартість хлібу не перевищувала 20 грн. 

«Сьогодні багатоповерховий сектор та частина приватного сектору сплачує за вивезення сміття. Але є частина приватного сектору, яка не просто не платить за вивіз сміття, але й не виносять його на вказані місця, звідки його вивозять. А кидають його, де попало», — повідомив Євген Рищук.