Імовірно, ЗСУ перерізали військовим РФ дорогу “Олешки – Нова Каховка”. ISW про ситуацію на лівобережжі Херсонщини

6 месяцев назад 0

Аналітики Інституту вивчення війни, посилаючись на заяву українського оглядача Костянтина Машовця, пишуть, що українські військові станом на 9 листопада встановили контроль над позиціями від Антонівського залізничного мосту на північ від Пойми до Антонівського проїзного мосту на північ від Олешок та перерізали дорогу Олешки – Нова Каховка щонайменше у двох районах.

Також у звіті розміщена інформація російських блогерів за 9 листопада, вони заявили, що українські сили встановили контроль над новими позиціями в Кринках та штурмували російські позиції на південь та південний захід від населеного пункту.

Інші російські військові блогери стверджують, що ЗСУ просунулися до лісових масивів на південь від Кринок. Також вони повідомляють, що українські війська атакували поблизу Пойми, Піщанівки, Підстепного та намагаються закріпити позиції між Підстепним і Козачими Лагерями.

“Російське командування, ймовірно, зіткнеться зі значними труднощами при передислокації підрозділів з інших ділянок фронту, якщо відносно небоєздатних російських формувань та наразі не залучених російських сил на Херсонському напрямку буде недостатньо для відповіді на українські операції на лівобережжі Херсонщини”, – пишуть аналітики.

За даними ISW, будь-яке російське передислокування на Херсонський напрямок, швидше за все, знизить здатність Росії підтримувати військові операції на інших фронтах.

Раніше аналітики інституту вивчення війни, проаналізувавши російські джерела писали у своєму звіті, що українські військові перекинули обмежену кількість бронетехніки на лівобережжя Херсонщини. Також в ISW повідомляли, що, українські війська утримують позиції та продовжують наступальні дії на лівобережжі Херсонської області. 

Нагадуємо, що в Росії, імовірно, змінили командувача військ на Херсонщині через успіхи ЗСУ на лівобережжі.