Історія про вірного товариша. Пасажир автомобіля, яким керував водій напідпитку, пропонував патрульним хабар

4 года назад 0

Учора близько 1-ї годин ночі патрульні отримали виклик про порушення ПДР. Колеги з поліції охорони виявили водія, який міг перебувати за кермо напідпитку. Інспектори вирушили до гаражного кооперативу на вулиці Паровозній. Про це повідомляє Патрульна поліція Херсонської області.

Там охоронці порядку з’ясували, що чоловік за кермом автомобіля Subaru Legacy виїздив із території зазначеного кооперативу, проте у нього виник конфлікт із охоронцем. Той у свою чергу викликав допомогу. Екіпаж поліції охорони, який прибув на виклик, помітив у водія ознаки алкогольного сп’яніння й повідомив про це патрульним.

Інспектори дійсно під час спілкування теж помітили в чоловіка ознаки сп’яніння. Той відмовився проходити огляд у встановленому законом порядку за допомогою алкотесту "Драгер" на місці або в медичному закладі. Також він не надав охоронцям порядку водійське посвідчення та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Патрульні розпочали складання відповідних адмінматеріалів. У цей час з інспекторами вирішив поспілкуватись товариш водія, який весь час перебував поруч. Він запропонував інспекторам хабар в розмірі 100 доларів США задля уникнення його другом відповідальності.

Поліцейські попередили його про кримінальну відповідальність за такі дії. Однак чоловік не зупинився й намагався покласти купюру патрульній до кишені. Охоронці порядку зафіксували пропозицію неправомірної вигоди й викликали на місце слідчо-оперативну групу. Їй і передали 35-річного херсонця.

А на 34-річного водія патрульні склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) та винесли на нього постанову за ч. 1 ст. 126 (Керування без відповідних документів) КУпАП.

Автомобіль евакуювали на арештмайданчик.