ISW: армія РФ намагається покращити становище на лівобережжі Херсонщини шляхом перекидання туди підрозділів ВДВ

5 месяцев назад 0

Український військовий оглядач стверджує, що російське угруповання сил "Дніпро" намагається поліпшити ситуацію на лівобережжі Херсонщини шляхом перекидання туди додаткових підрозділів повітрянодесантних військ (ВДВ).

Про це йдеться в новому звіті ISW (інститут вивчення війни).

Аналітики посилаються на слова українського військового оглядача Костянтина Машовця, який заявив, що російське угруповання сил "Дніпро" планує стягнути в район Кринків підрозділи полків ВДВ. За його словами, можливо, поблизу Кринків до бойових дій залучили вже щонайменше два батальйони ВДВ.

“Машовець оцінив, що російські війська, можливо, намагаються покращити становище угруповання військ "Дніпро", враховуючи численні випадки дружнього вогню, підриви російських військ на власних мінах і неузгодженість наступальних дій”, – також ідеться у звіті.

Окрім цього, американські аналітики пишуть, що 2 грудня українські війська зберегли свої позиції та продовжили бойові дії поблизу Кринків на лівобережжі. 

“Російський військовий блогер поскаржився, що українські сили продовжують ефективно використовувати безпілотники та артилерію, щоб порушити логістику в цьому районі. Він критикував російське військове командування за те, що воно не забезпечує російські сили функціональними системами радіоелектронної боротьби (РЕБ)”, – повідомляють у звіті Інституту вивчення війни.

У Британській розвідці також заявляли, що повітрянодесантні війська Росії, ймовірно, розгортають новосформовану 104 гвардійську повітряно-десантну (ГАД) дивізію на окупованій території Херсонської області.

Нагадуємо, в районі окупованих Кринків один із підрозділів російських окупаційних військ відмовився виконувати наказ штурмувати позиції ЗСУ.