ISW: українські війська посилили темп бойових дій поблизу Кринків»/>

5 месяцев назад 0

8 грудня українські війська продовжили наземні операції на лівобережжі Херсонщини. Російські військові блогери стверджували, що тривають бої у Кринках, і що українські війська посилили там темп бойових дій.

Про це повідомляє ISW (інститут вивчення війни). 

У звіті наводять заяви декількох російських військових оглядачів. Один стверджував, що українські сили тимчасово просунулися на південь від Кринків, перш ніж російська артилерія змусила українські сили відступити 7-8 грудня.

Інші заявили 8 грудня, пишуть у звіті, що російські війська посилюють інтенсивність ударів крилатими бомбами по українських позиціях у районі Кринків. Ще один російських оглядач стверджував, що російські війська змінили тактику оборони на лівобережжі і тепер намагаються виснажити ЗСУ потужними авіаційними та артилерійськими ударами, констатують американські аналітики. 

Також у звіті згадують заяву Міноборони Росії, що російські війська зірвали численні українські спроби висадити диверсійно-розвідувальні групи на лівобережжі між 3 і 8 грудня.

Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків. 

У середині листопада окупаційний голова Херсонщини Володимир Сальдо визнав присутність українських військових біля Кринків. В Офісі Президента теж підтвердили, що ЗСУ захопили плацдарм на лівобережжі Херсонщини.