ISW: українські війська зайняли позицію на острові Білогрудів на Херсонщині

5 месяцев назад 0

Українські війська станом на 4 грудня продовжили наземні операції на лівобережжі Херсонщини й нещодавно зайняли підтверджену позицію на острові Білогрудів. 

Про це повідомляє ISW (інститут вивчення війни). 

Острів Білогрудів

Такі висновки американські аналітики зробили з геолокаційних кадрів 30 листопада, 1 грудня та 3 грудня і заяв російського військового оглядача. 

Російський оглядач стверджує, пишуть у звіті, що українські сили просунулися на південь від Кринків, але вогонь російської артилерії змусив їх відійти з нової позиції. Інші блогери говорили, що біля Кринків тривають бої, але ні українські, ні російські сили останнім часом не просувалися. 

Американські аналітики наводять слова українського військового оглядача Костянтина Машовця. Він повідомив, що російське угруповання військ «Дніпро» в Херсонській області користується поганою погодою для перегрупування та зосереджує основні засоби проти українського плацдарму в Кринках.

Також у звіті йдеться, що російський оглядач заявляє про напругу, яку відчувають підрозділи ВДВ і 70-а мотострілецька дивізія через низьку ефективність проти українських сил у Кринках.

Раніше у звіті ISW йшлося, що російське угруповання сил "Дніпро" намагається поліпшити ситуацію на лівобережжі Херсонщини шляхом перекидання туди додаткових підрозділів повітрянодесантних військ (ВДВ).