Житель Каховки Віталій Горбач очолив окупаційне підприємство та балотується від кремлівської партії

8 месяцев назад 0

Житель Каховки 45-річний Віталій Горбач очолив незаконно створене окупантами єдине муніципальне казенне підприємство «Новокаховський комунальний сервіс».

Про це повідомив Центр Журналістських розслідувань.

Також він балотується в депутати Новокаховського муніципального округу від партії держави-агресора «Єдиної Росії». 

Зокрема, ЦЖР зі слів знайомих Горбоча пишуть, що колаборант одразу після окупації Херсонщини добровільно пішов на співпрацю з росіянами.

“Разом із Віталієм Горбачем окупантам служить його дружина Горбач Лариса Олександрівна, яка з 2022 року працює під керівництвом свого чоловіка економістом”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Горбач працював слюсарем у ВАТ «Каховка» і ПрАТ «Каховський завод електрозварювального устаткування». Після того, як він закінчив Херсонський державний технічний університет, почав працювати в Управлінні Головного Каховського магістрального каналу – інженером, головним енергетиком і заступником начальника. Після звільнення тодішнього начальника УГКМК Сергія Литвина Горбача теж звільнили.

Віталій Горбач. Фото ЦЖР

Раніше писали, що в тимчасово окупованій Каховці на Херсонщині та інших населених пунктах області росіяни поширювали фейки про відведення своїх військ. Вони демонстративно масово переміщали військову техніку. Так вони намагаються виявити проукраїнськи налаштованих громадян, які співпрацюють із Силами оборони України.

Також росіяни відібрали «Каховський ринок» у місцевого колаборанта Віталія Коваленка. Продавці дізналися про появу нового «директора», яким виявився херсонець Павло Ярига. Керівний склад адміністрації ринку розігнали та призначили замість них нових людей, а торговців попередили про суттєве підвищення ринкових зборів.