Жителі херсонських сіл тікають від обстрілів та потрапляють в руки окупантів

2 года назад 0

Евакуювати жителів з небезпечної зони села Олександрівка 2 квітня знову не вдалося. При цьому у населених пунктах на території сільської ради є поранені і загиблі.

Про це повідомляє у Facebook Станіславський сільський голова Іван Самойленко.

За словами Самойленка, сьогодні з 07:30 втретє просили дозвіл на проїзд в Олександрівку — проїзд не дозволили. А жителів села Станіслав повторно евакуювали до тимчасово окупованого Херсону.

"Із сторінок ФБ вийшла недостовірна інформація про наявний зелений коридор для виїзду з села. Ми відразу із секретарем поїхали на блок-пост домовитись про коридор, та нам відмовили, сказавши що це не так, і відразу розпочався обстріл між селами, ми повернулись назад", — повідомив голова громади.

Він вкотре просить односельців залишатися в укриттях і не пересуватися вулицями без нагальної потреби.

"Біля 5 на посту затримали трьох чоловіків на велосипедах до з'ясування обставин, які прогулювалися по дорозі, та на наше прохання відпустити не погодилися", — пояснює Самойленко.

Водночас одна з користувачок соцмережі зауважила, що на велосипедах люди намагалися самотужки вибратися з "пекла", а не прогулювалися.

"Іван Дмитрович, під час війни дуже приємно чути ,що люди прогулюютьсяя на велосипедах, але не прогулюються а самі вибиралися з того пекла, яке зараз в Олександрівці. І коли ви були на блок-пості, і вам кричав житель вашого села Проненко Сергій, щоб ви допомогли перейти блок-пост, що ви зробили, ви зробили вигляд, що не чуєте", — написала Леся Волошина.