Жителям деокупованої Осокорівки Херсонської області потрібна допомога з ремонтом дахів у зруйнованих обстрілами будинках

2 года назад 0

Внаслідок обстрілів військами РФ Осокорівки Херсонської області пошкоджені та зруйновані будинки. 

Житель Осокорівки Анатолій Тягур розповів Суспільному, що до них звертаються селяни із проханням допомогти з відновленням даху у вцілілих будинках, пошкоджених через обстріли росіян.

За словами чоловіка, в селі протягом активної фази бойових дій постійно перебували від 40-100 людей у Новій Осокорівці та трохи більше в Старій. Зараз, коли фронт просунувся на південь, люди масово поїхали в село, щоб принаймні законсервувати будинки. У Нововоронцовці записують у чергу на отримання ремонтних наборів від держави.

"Але наразі видача будматеріалів не в змозі забезпечити людей повною мірою, оскільки руйнації в районі дуже великі. Мені телефонують та пишуть переважно одинокі люди. Тому вирішив дізнатися, хто б міг допомогти односельцям руками. Зараз у селі багато людей. Усі стукають, грюкають. Ремонтують вціліле. Однак кожне село — це й купа бабусь та людей похилого віку. Багато одиноких, яким треба допомога", — розповів чоловік.

Анатолій із братом понад 20 років жили в Києві. Після того, як у складі Добровольчого формування територіальних громад відбили Київ, повернулися у квітні на малу батьківщину. Чоловік говорить, спочатку допомагали ЗСУ та волонтерили. Потім мобілізувалися та продовжують свою справу вже в складі Збройних сил України.

"Оскільки ми раніше волонтерили, то люди думають, що ми і досі в селі, тому звертаються за допомогою. І я закликаю земляків допомогти одиноким або старшим людям, які не в змозі самостійно полагодити руйнації. Також людей цікавлять будівельні роботи з відновлення та консервації осель. Зокрема про допомогу у забитті вікон або заколотити двері. Якщо в селі є хтось, хто може допомогти з ремонтом покрівлі та будинків — прохання дати про себе знати. Умови надання таких послуг: платно, безоплатно чи за бартер, можна обговорювати в приватних повідомленнях у соцмережі в групі Осокорівка-Україна", — каже чоловік.