Жителька Нововоронцовки на Херсонщині втратила понад 160 тисяч гривень через “банківського шахрая”

7 месяцев назад 0

Жителька Нововоронцовки на Херсонщині втратила понад 160 тисяч гривень через “банківського шахрая”, який телефоном випитав у неї реквізити її банківських карток.

Про це повідомила поліція Херсонської області.

Як зазначається, 54-річній жительці Нововоронцовки зателефонував чоловік, який представився працівником служби безпеки банку. Під час розмови незнайомець повідомив громадянці, що її банківські рахунки були заблоковані. Псевдопрацівник банку випитав у жінки реквізити її банківських карток. Після цього з одної з них зникли 111 тисяч 63 гривні, з валютної картки – 1 тисяча 178 доларів та з кредитної – 7 тисяч 47 гривень.

Поліція нагадує: банківські працівники ніколи не запитують у клієнтів персональні дані. Не можна розголошувати пароль, який можливо в цей час надійшов через SMS-повідомлення, пін-код картки, CVV-код. Краще зв’язатися для консультації з оператором банку.

Нагадаємо, у Херсоні в мікрорайоні «Таврійський» 18 вересня сталася автопригода, у якій  постраждали двоє хлопців, які їхали на мопеді. За кермом мототранспорту перебував підліток, який ще не досяг дозволеного для кермування віку. Наразі встановлюються всі обставини пригоди та винуватість її учасників.