Жителька Нової Каховки стала жертвою телефонного шахрая

6 лет назад 0

У місті Нова Каховка 78-річна жінка стала жертвою телефонного шахрая, повідомляє Відділ комунікації поліції області. О третій годині ночі на її домашній телефон подзвонив невідомий чоловік. Він розповів, що онук пенсіонерки потрапив в ДТП і для вирішення питання щодо не притягнення його до кримінальної відповідальності потрібні гроші.

Жінка погодилась на умови шахрая та передала невідомому чоловіку 80000 гривень. Через деякий час жінка за телефонувала онуку та дізналася, що він не скоював ДТП і не потрапляв у поліцію. За фактом шахрайства відкрите кримінальне провадження.

Шановні громадяни! Попередьте своїх батьків, родичів літнього віку, сусідів про такий вид шахрайства. Під час подібного дзвінка обов’язково дізнайтеся не лише про те, в якому відділі поліції знаходиться Ваш родич. А й вимагайте у псевдоправоохоронця, щоб він назвав прізвище, ім’я і по батькові, число, місяць та рік народження Вашого нібито затриманого родича. Також зателефонуйте родичу і з'ясуйте, де він перебуває у даний час та чи дійсно він потребує Вашої допомоги. Якщо Ваш родич не бере слухавку, зателефонуйте за номером «102» або у відділення, де, зі слів шахраїв, він знаходиться, щоб дізнатися все особисто. Ні в якому разі не передавайте свої кошти незнайомій особі, навіть якщо він називає себе працівником правоохоронного органу.