Жителю Макіївки, який воював на стороні Росії на території Херсонщини, суд виніс вирок

6 месяцев назад 0

Великоновосілківський районний суд Донецької області засудив до 12 років позбавлення волі без конфіскації майна 26-річного Ярослава Бєлєніхіна з Макіївки.

Про це йдеться у вироку суду, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Суд встановив, що Ярослав Бєлєніхін, 22 лютого 2022 року добровільно перейшов на бік ворога. Він вступив до складу протитанкового взводу 1 стрілецького батальйону 113 стрілецького полку мобілізаційного резерву 1-го армійського корпусу РФ та отримав військове звання «рядовий» і посаду стрільця.

Зазначається, що з 23 серпня по 7 жовтня минулого року він брав активну участь у бойових діях проти ЗСУ в селах Садок і Білогірка Бериславського району Херсонської області.

“З 14 листопада 2022 року по 4 січня 2023 року Бєлєніхін облаштовував інженерно-фортифікаційні споруди для захисту військових і техніки ворога в районі Нової Каховки на лівобережжі Херсонщини”, – написали в ЦЖР.

У районі Урожайного Донецької області чоловік потрапив у полон ЗСУ.

Бєлєніхін не заперечував свою вину. За словами Ярослава, його призвали до лав «ДНР» і після п’ятиденного навчання відправили до Херсонської області копати окопи та встановлювати бліндажі, йдеться в повідомленні.

Тернопільський міськрайонний суд раніше заочно визнав винним у державній зраді в умовах воєнного стану та добровільній участі в незаконних збройних формуваннях 20-річного мешканця Донецька Максима Сорокіна. Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Російському агенту, якого в травні цього року затримала контррозвідка СБУ під час фотографування місцевого підприємства Укроборонпрому, суд призначив довічне ув'язнення.