Колаборанти втікають не лише з Херсонщини, а й із Криму – Данилов

2 года назад 0

Через успішні дії ЗСУ на південному фронті, у херсонських та кримських колаборантів паніка. Вони намагаються продавати своє майно, щоби втекти за кордон – у Грузію, Східну Європу, країни Балканського півострова. Про це розповів журналістам Медіаплатформи “Вгору”  заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов під час прямого ефіру.

“З Херсона, ми знаємо точно, частина другорядних персонажів (колаборантів – ред.) повтікала. Вони переїхали на лівий берег Херсонщини, щоби потім через Крим втекти далі. У Бериславському та Каховському районах головних зрадників ніхто не відпускає, росіяни їх відловлюють та повертають назад. Але, другорядні колаборанти та псевдополіцейські – вони відчувають панічний страх, ті шукають шляхи втечі. Втікають не тільки з Херсонщини, а й із Криму. На півострові колаборанти продають квартири та машини, намагаються навіть купити якийсь бізнес у Грузії, Східній Європі чи на Балканах”, – зазначив Данилов. 

Також, за його словами, жоден колаборант на звільненій території Херсонщини не зміг втекти, наразі тривають їх затримання українськими правоохоронцями. Тобто, повторилася та ж історія, як це було на Київщині, Чернігівщині, Сумщині, Харківщині, коли росіяни просто “кинули” зрадників напризволяще. 

Раніше ми повідомляли, що кримські охоронні компанії та родини херсонських колаборантів спішно евакуюються на Кримський півострів.