Колишній «беркутівець» валерій астахов причетний до знущань з українських дітей, яких вивозили до Криму, – The Insider

12 месяцев назад 0

Журналісти видання The Insider з’ясували, що колишній співробітник «беркуту» валерій астахов вчиняв насильство та залякував українських дітей, яких депортували до російських таборів в окупованому Криму.

Журналістка Тетяна Попова показала фотографії валерія астахова хлопчику, який розповів про побиття українських дітей у таборі, і дитина впізнала його.

«Він казав: «Замкну в підвалі, там сидітимете, підпорядковуватиметься мені», — розповів 16-річний Віталій про астахова.

У таборі «Дружба» в Євпаторії астахов відводив дітей у підвал, показував цей ціпок і погрожував, що за підтримку України битиме.

Діти після повернення розповідали, що їх били, їм погрожували та тримали в підвалі. Як розповів Віталій, дівчинку з Херсону вдарили залізним ціпком із такою силою, що в неї на спині залишився «синяк смужкою». 

У 2014 році російське видання «комерсантЪ» https://www.kommersant.ru/doc/2484990  писало, що валерій астахов уже вивозив дітей зі Словʼянська до ростовської області. Тоді вивезли 38 людей, у тому числі 21 дитину віком від 2 місяців до 12 років, їх супроводжував астахов.

валерій встахов служив у МВС України, але після анексії Криму взяв громадянство росії та перейшов на службу до мвс рф у Євпаторії.