Комісія обласної ради попрацювала над спрощенням умов конкурсу молодіжних проектів

6 лет назад 0

10 липня в депутатській кімнаті облради відбулось засідання конкурсної комісії обласного конкурсу проектів молодіжних громадських організацій Херсонської області.

За словами заступника голови облради Оксани Рукавішнікової, головна мета цього конкурсу – активізувати молодь Херсонщини, залучити її до активного суспільного життя, до вирішення важливих проблем сучасності, міста та Херсонської області.

Для стимулу Херсонська обласна рада пообіцяла надати переможцям грошову винагороду. Загальний обсяг фінансування проектів конкурсу з обласного бюджету – 200 тис. грн.

На жаль, у цьому році не було своєчасно подано проектів, які б відповідали умовам конкурсу.

Зважаючи на це, члени комісії дійшли до спільної думки – спростити умови конкурсу, а в деяких пунктах, аби збільшити кількість учасників, навпаки, розширити.

Так, колегіально було вирішено внести ряд змін в Положення про проведення конкурсу. Зокрема, в наступному році брати участь у конкурсі зможуть не лише молодіжні громадські організації, а просто громадські організації, проекти яких будуть спрямовані на ефективне розв’язання соціальних проблем молоді Херсонської області або на розвиток молодіжного руху.

Також комісія погодилася знизити для громадських організацій відсоток власного внеску на впровадження проекту. Якщо в цьому році співфінансування проекту становило 25% від громадської організації-учасника конкурсу, то в наступному – всього-на-всього 5%.

Відповідні висновки та рекомендації, за результатами конкурсної комісії, будуть надані на розгляд депутатському корпусу Херсонської обласної ради.