КП “Херсонелектротранс” збирається списати 41 тролейбус

7 лет назад 0

На офіційному сайті Херсонської міської ради з’явилась інформація про те, що КП “Херсонелектротранс” збирається списати 41 тролейбус та ще ряд матеріальних цінностей. Проект рішення вже винесено на розгляд XIII сесії Херсонської міської ради, яка має відбутись у квітні.

Дії нинішнього в.о. керівника КП “Херсонелектротранс”, депутата міськради Єгора Устінова неодноразово викликали обурення громадськості, зокрема у минулому році під час спроби закупити старі тролейбуси з Європи за завищеними цінами. Тоді закупівлю вдалось скасувати, але місто потребує тролейбусів, причому якісних і обладнаних для всіх категорій пасажирів.

Під час чергової сесії Херсонської міської ради Єгор Устінов пообіцяв закупити тролейбуси з низькою підлогою та розглянути питання придбання тролейбусів за рахунок коштів, зароблених підприємством, та розглянути можливість придбання машин в кредит. Але…

Ось з’являється інформація про списання цілих 41 одиниць рухомого складу КП “Херсонелектротранс” протягом одного року. Що сталось?

Документи про списання

В проекті рішення про списання мова йде про дозвіл на списання протягом одного року 41 тролейбуса та інших основних засобів у зв’язку з непридатністю для подальшого використання, за переліком згідно з додатками. Самих додатків на сайті немає.

Умови списання наступні:

– подальше використання всіх деталей, вузлів та агрегатів придатних для ремонту рухомого складу підприємства

– здача інших деталей як металобрухту до відповідних установ, які мають дозвіл на діяльність щодо приймання та обробки металів.

У преамбулі проекту мова йде про те, що мала місце відповідна рекомендація постійної комісії міської ради з питань комунальної власності, регуляторної політики та енергозбереження. Щоправда, замість дати комісії проставлено “00.00.0000”.

Лист від Єгора Устінова щодо надання згоди на списання основних засобів датований 03.02.2017 № 1-76, отже, комісія мала бути саме в період з 03.02.2017 року, але на сайті Херсонської міської ради таких висновків та рекомендацій віднайти не вдалось у період з 03.02.2017 року.

Усе начебто за законом, але:

1. Немає документів, які підтверджують непридатність для подальшого використання.

2. Немає відповідних висновків та рекомендацій зазначеної комісії.

3. Чому раптом виникла потреба списати таку шалену для Херсона кількість тролейбусів, коли нова партія тролейбусів навіть не закуплена?