Крим — це Україна: на Херсонщині відкрили пам’ятний знак у формі гранітного серця

3 года назад 0

З нагоди 30-річниці Незалежності України на КПВВ "Каланчак" відкрили пам’ятний знак «Слава Україні! Героям слава! Крим – це Україна!», виконаний у формі гранітного серця. Його зробила родина-скульпторів Рожик із міста Коростишів. Форма пам’ятного знаку обрана не випадково, адже Україна постійно пам’ятає події, які пов’язані з окупацією сонячного серця країни – півострова Крим.

Перед відкриттям пам’ятного знаку, настоятель монастирю чину Василіян Української Греко-Католицької Церкви в Херсоні о. Віталій (Лотоцький) в супроводі священників УГКЦ о. Дмитра (Онуфрика) та о. Миколи (Тюрдьо) провів панахиду біля пам’ятника загиблим в АТО/ООС кримчанам.

Варто зазначити, що пам’ятний знак «Слава Україні! Героям слава! Крим – це Україна!» став вже тридцятим, що встановлено під час проєкту "Дорогами війни. Від Карачуна до Говерли", який реалізується з 2014 року в зоні проведення АТО/ООС волонтерами та представниками силових структур України.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко долучився до відкриття пам’ятного знаку та відзначив: "Відкриття пам’ятного знаку «Слава Україні! Героям слава! Крим – це Україна!» у вигляді серця є ще одним засвідченням того, що цей злочин не забутий, і боротьба триває. Я щиро дякую кожному, хто проявив ініціативу та доклав своїх зусиль для того, щоб на адмінмежі з окупованим Кримом з’явився гранітний символ української волі та незламності".

Під час відкриття пам’ятного знаку, командиру угруповання «Південь» генерал-майору Ігорю Танцюрі вручили дзвін пам’яті з меморіального комплексу "На горі Карачун".

Крім того, творчий супровід відкриття здійснили колективи Головного будинку культури Мирненської селищної об’єднаної територіальної громади, філії Головного будинку культури Каланчацької селищної об’єднаної територіальної громади «Гаврилівський сільський будинок культури» та народний аматорський гурт «Гламур».

Захід відбувся за ініціативи командира угруповання військ "Південь" генерал-майора Ігоря Танцюри та за підтримки: голови Мирненської селищної об’єднаної територіальної громади Андрія Сучка, ГО "Другий Фронт Слов’янськ", ГО "Ділове сприяння", м. Слов’янськ, Ярослава Котлярова, директора компанії СДС Слов’янськ, родин Івлєвих м. Словянськ, Богач м. Дніпро, Валерія Гергеля, директора оздоровчого комплексу "Сонячний", представників УГКЦ — отця Христофора та настоятельниці жіночого монастиря ім. Святого Йосафата сестри Василія (м. Львів), заступника керівника Очеретинської селищної військово-цивільної адміністрації Сергія Добряка, голови Коростишівської міської об’єднаної територіальної громади Івана Кохана, заступника начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції Ігоря Тимочка, директора департаменту з організації внутрішніх та міжнародних пасажирських перевезень АТ "Укрзалізниці" Тараса Пасічника, представника Полтавської торгово-промислової палати Валентини Вождаєнко, міського голови м. Славянськ (у 2002-2006 рр.) Анатолія Левіта, ВТО "Орден", начальника відділу у справах сім’ї та молоді Верховинської селищної об’єднаної територіальної громади Ольги Соломийчук.