Крюїнгові компанії повідомляють про моряків за кордоном

6 лет назад 0

Саме у цьому напрямку триває активна робота спеціалістів управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Херсонській області під час проведення кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2017 року, яка триває до 1 травня цього року.

Фіскали області вже отримали детальну інформацію про 32 херсонських моряка, які були офіційно працевлаштовані на Кіпрі через крюїнгові компанії. Такі громадяни мають подати декларацію про майновий стан та доходи за минулий рік відповідно порядку оподаткування іноземних доходів фізичних осіб визначених п.170.11 ст.170 Податкового кодексу України. Про це повідомила начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Херсонській області Олена Грищук. Збір інформації продовжується.

Інформаційні матеріали, нова форма декларації та Інструкція щодо її заповнення розміщені у спеціальному банері “Деклараційна кампанія — 2018” на субсайті територіальних органів ДФС у Херсонській області за електронним посиланням: http://sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan/.

Нагадаємо: за встановленими правилами, у разі якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, фізична особа зобов'язана подати річну податкову декларацію та сплатити податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відс. та військовий збір за ставкою – 1,5 відсотка.

Така фізична особа, має право зарахувати суми податків та зборів, сплачених за межами України, при визначені податкових зобов’язань у декларації, за умови надання довідки про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об'єкт оподаткування, від державного органу країни, де отримується такий дохід (прибуток), уповноваженого справляти такий податок. Зазначена довідка має бути легалізована у відповідній країні та відповідній закордонній дипломатичній установі України.

При цьому, військовий збір сплачується фізичною особою з загальної суми отриманих іноземних доходів, оскільки норми міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування не поширюються на цей податок.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області