Лікарі Південного центру радіаційної терапії стажуватимуться у закордонних колег

2 года назад 0

На базі Херсонського онкодиспансеру розпочинаємо втілення волонтерського проєкту міжнародного співробітництва "Senior Experten Service Gmb", де провідні німецькі фахівці ділитимуться власним досвідом роботи з нашими лікарями та медичними фізиками.

Про це пише у Фейсбук головна лікарка Херсонського обласного онкологічного диспансеру Ірина Сокур.

«Безмежно вдячна докторці-інженерці Катарині Майр та доктору медицини Удо Циммерману за можливість стажування з такого важливого для нас напрямку, як радіаційна терапія. Що це значить для жителів Херсонщини? Передусім, що вони отримають якісні медичні послуги від спеціально підготовлених медичних спеціалістів на сучасному медичному обладнанні (у 2019 році було встановлено перший на півдні України лінійний прискорювач).

Для всіх нас це надважливо. Кілька років поспіль Херсонщина посідає тривожне ІІ місце за показниками захворюваності на онкологію в загальнодержавному рейтингу. В масштабах одного дня це означає, що вперше від нас чують про діагноз "онкологія" 12 жителів області, ще п'ятьох, на жаль, ми втрачаємо.

Розвиток Південного центру радіаційної терапії став можливим завдяки цілковитій підтримці місцевої влади та нашому спільному баченню розвитку Центру. Сподіваюся, ми ще спільно зможемо багато!», — йдеться у повідомленні.