Лікарні Херсонської області отримали 6 апаратів штучної вентиляції легень

3 года назад 0

6 апаратів штучної вентиляції легень 5 лютого отримали лікарні Херсонщини. В обласному центрі 1 апарат доставили до лікарні Тропіних.

Для лікарні Тропіних – це двадцять сьомий апарат штучної вентиляції легень. До цього медичний заклад отримував реанімаційні обладнання зі Швейцарії, Італії, Бельгії. Цей апарат з Китаю, — говорить генеральний директор Леонід Ремига:

"У нас 300 ліжок повинно бути у режимі готовності до госпіталізації. У нас було максимум 270 хворих, зараз пішов спад. У 2,5 рази кількість хворих зменшилась. У нас сьогодні 12 хворих потребують штучної вентиляції легень".

Вартість одного апарату — близько сімдесяти тисяч євро, — каже регіональний представник угорської екуменічної служби допомоги Джуліано Стокіно Ваіс:

"10 областей України, а це 46 лікарень, отримали ШВЛ-апарати. Ми були у Івано-Франківську, у Львові, Рівному, Хмельницькому, Тернополі, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Маріуполі. Загальна вартість вантажу 3, 5 млн. євро".

Переговори щодо надання гуманітарної допомоги велися з вересня минулого року, — розповідає партнерка угорської екуменічної служби допомоги у Херсоні, голова громадської організації "Ліга соціально-відповідальних жінок" Наталя Кравець.

"Райони Херсонської області, такі як Бериславський, Каховський, м. Нова Каховка, Скадовськ, Генічеськ, м. Херсон (лікарня ім. А. і О. Тропіних) отримали такі апарати. Ці райони є базовими, які лікують хворих на COVID-19".

Екуменізм – це рух за зближення різних християнських конфесій. Херсонщина співпрацює з угорською екуменічною службою допомоги з 2015 року, відколи почалися події на Сході, — додає Наталя Кравець. Давали одяг, продукти, будували місця для компактного перебування переселенців. Угорці підтримали херсонців і у розбудові кризового центру для жінок, постраждалих від домашнього насильства.