Лілія Пуляєва стала окупаційною головою Чаплинської громади. Що про неї відомо?

7 месяцев назад 0

З російських пропагандистських каналів стало відомо, що 18 жовтня 2023 року Лілія Пуляєва стала головою окупаційної адміністрації Чаплинської громади.

За інформацією ЦЖР, Лілія Пуляєва є уродженкою села Надеждівка Хрестівської громади Каховського району. Після закінчення Херсонського державного аграрного університету вона працювала касиркою в банку, операторкою електрозв’язку в «Укртелекомі», а з 2017 року була фахівчинею з управління проєктами відділу фінансів та бухгалтерського обліку та звітності Чаплинської селищної ради. У 2019 році вона, разом з іншими співробітниками селищної ради, відвідала США з навчальним візитом.

У 2021 році Пуляєва розповідала журналістам Медіаплатформи “Вгору” про те, як розвивається Чаплинська громада. Казала, що пишається, що в її громаді є скейтпарк та стабільне водопостачання. 

З червня 2022 року вона добровільно співпрацює з окупантами.

Крім того, на бік окупантів перейшли всі члени сім'ї Пуляєвої: 

Фото ЦЖР

  • мати – Любов Кушнеренко, яка перед повномасштабним вторгненням РФ в Україну працювала секретаркою селищного голови Чаплинки. З червня 2022 року працює в окупаційній адміністрації громади;

Фото ЦЖР

  • брат – Олександр Кушнеренко – працює головним спеціалістом відділу бухгалтерського обліку окупаційної адміністрації Чаплинки. До війни довгий час був комірником у приватному підприємстві;

Фото ЦЖР

  • син – Владислав Пуляєв – головний спеціаліст відділу по роботі з майном, земельним відносинам і містобудуванню окупаційної адміністрації громади.

Раніше ми писали, що на лівобережжі Херсонщини призначили 4 окупаційних голів.

Також на тимчасово окупованих Росією територіях Херсонської області прокремлівська партія висунула на пост голови окупаційної обласної Думи ректорку незаконно створеного університету Тетяну Томіліну.