Літери на танках РФ. Пропаганда стає дедалі абсурднішою

2 года назад 0

Що означають дивні літери на російській військовій техніці, яка зараз їздить українською землею? Це питання з перших днів воєнних дій привертає увагу багатьох.

Що означають дивні літери на російській військовій техніці, яка зараз їздить українською землею? Це питання з перших днів воєнних дій привертає увагу багатьох. Раніше вже висувалися різні версії щодо цього. Зокрема, передбачалося, що літери означали приналежність техніки до того чи іншого виду військ. Також висувалося припущення, що під ними мається на увазі приналежність частин до певного військового округу. У невіданні щодо цього, схоже, перебували й самі росіяни.
Проте днями Міноборони РФ вирішило, так би мовити, підняти завісу таємниці.
Більше того: російських високопосадовців зобов'язали використати літеру “Z” у своїх офіційних матеріалах.
Літери "Z," "V" і трикутник — це символи на російській техніці. У Міноборони РФ пояснили, що вони означають не приналежність до округу, як вважали раніше. За останньою інформацією від міністерства, "Z" — це "За перемогу", "V" — "Сила V правді", а трикутник (ще одна "V") — "Завдання буде виконано".
Ця абсурдна ідея миттєво була підхоплена багатьма чиновниками РФ. Так, губернатор Кемеровської області Сергій Цивільєв заявив, що Кузбас в офіційних матеріалах обласного уряду тепер писатиметься як "КуZбас". Він назвав це “знаком підтримки наших бійців та символом солідарності нашого суспільства”.
Справа дійшла до того, що вищезазначені символи почали застосовувати в Росії на звичайних вивісках та вказівниках назв населених пунктів.
Як бачимо, державна і громадська пропаганда у РФ вийшла, так би мовити, на новий рівень.