Літні розваги в бібліотеці імені Дніпрової Чайки

5 лет назад 0

У Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки у розпалі літні читання, а до участі у них долучається все більше херсонської дітвори. От і 24 червня бібліотекарі радо зустрічали вихованців міського табору відпочинку «Сонечко». Працівники бібліотеки підготували для дітей цілий каскад феєричних розваг!

В Інтернет-центрі діти вирушили у подорож «з вітерцем» «Автостопом по Мультляндії», зазирнули у надзвичайно цікавий «Світ комп’ютерів», довідались про різноманіття операційних систем, розібрались, що таке «командний рядок», BIOS, «панель керування», «диспетчер задач». У секторі періодики – пограли у «Квіткову вікторину», пригадуючи назви відомих їм казок, пісень з «квітковими» назвами, розгадуючи ребуси і загадки про квіти.

Відділ естетичного виховання запропонував дітям мистецько-пізнавальну гру «Крок за кроком», під час якої діти дізнавалися про новинки у світі мистецтва, виявляли свої співочі, театральні та художні таланти, а також уміння фантазувати. Дивовижні пригоди у форматі 3D чекали на вихованців табору «Сонечко» у медіацентрі. Бібліотекарі читальної зали влаштували справжню «Бібліотечну фабрику зірок», на якій діти знайомились з різноманітними творчими професіями та відомими сучасними письменниками, митцями, спортсменами, серед яких і наші земляки.

А відділ дошкільників та учнів 1-4 класів підготував юним вихованцям табору «Сонечко» абетковий мікс «Від а до я – читання щодня». Кожна літера української абетки асоціюється у цій пізнавальній грі з певним завданням, тож діти відгадували анаграми, робили асани з йоги, розгадували ребуси, читали на швидкість і виразність скоромовки, розповідали про символи рідної України.

Літо триває – а разом з ним і змістовні «Канікули з книгою» у обласній дитячій бібліотеці ім. Дніпрової Чайки.