Малиновський райсуд Одеси виніс вирок окупаційному голові Херсонської області Сальдо

6 месяцев назад 0

Малиновський райсуд Одеси 8 листопада визнав винним у державній зраді окупаційного голову військово-цивільної адміністрації Херсонської області Володимира Сальдо. 

Про це йдеться на сторінці суду.

Зазначається, що судовий розгляд відбувався за відсутності обвинуваченого. Сальдо призначили 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна із забороною обіймати посади пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваженнями на підприємствах, установах та організаціях усіх форм власності також строком на 15 років.

"Суд виходить з того, що Кримінальний кодекс містить пряму заборону щодо призначення покарання у вигляді довічного позбавлення волі для осіб, які досягли 60 років. Максимальне покарання, яке можливе для вказаної категорії осіб, який би злочин вони не вчинили, це 15 років позбавлення волі, і саме таке покарання, максимальне, яке можливе в цьому випадку, призначив суд", – пояснив заступник голови суду Олексій Старіков Суспільному Новини.

Раніше заочно повідомляли про підозру в держзраді, діяльності незаконного збройного формування і жорстокому поводженні з цивільними гауляйтеру Херсонщини Володимиру Сальдо й шістьом працівникам окупаційної держслужби Херсонщини. 

Кабінет міністрів передав конфісковані активи й майно колишнього мера Херсона Володимира Сальдо в управління Фонду державного майна. Конфіскували й майно, що належить його доньці та колишній дружині.