Міністерство оборони зацікавлено у розміщенні підрозділу морської піхоти у Скадовському районі – Владислав Мангер

5 лет назад 0

10 жовтня голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер разом з представниками депутатського корпусу зустрілись з адміралом Військово-Морських Сил ЗС України, командувачем ВМС України Ігорем Воронченко та генерал-лейтенантом, командувачем Морської піхоти України Юрієм Содоль.

Оскільки розмова велася про стан комунального закладу «Білі крила», який рішенням сесії Херсонської обласної ради у квітні 2019 року був переданий в оренду Міністерству оборони України під розміщення підрозділу Морської піхоти, то цілком логічне, що зустріч пройшла саме на території бази в урочищі Цукури Скадовського району.

– Обласна рада передала базу відпочинку в оренду морським піхотинцям під постійне розміщення контингенту. Депутати усвідомлюють, що Херсонщина межує з окупованим Кримом, загроза нікуди не зникла. Саме тому треба мати упевненість в тому, що наші громадяни захищені, можуть почуватись спокійно як місцеві жителі, так й гості курортного Скадовського району, бо поряд з ними дислокується елітний військовий підрозділ , – зазначив Владислав Мангер.

Наразі приміщення комплексу облаштовуються під розміщення військового підрозділу. Представників обласної ради дізнавалися про плани Міністерства оборони щодо забезпечення ефективного використання майна громади.

Зі свого боку військові запевнили, що зацікавлені у створенні добросусідських відносин з громадою району та обласною радою. Зазначалось, Міністерство оборони має можливість вкласти кошти у реконструкцію бази. Учасники зустрічі домовилися відпрацювати юридичні питання та винести пропозиції на розгляд депутатського корпусу.