На Херсонщині пройшли навчання систем залпового вогню «Смерч» «Захист півdня»

2 года назад 0

Навчання підрозділив реактивної артилерії «Захист півdня», проведенні на Херсонщині неподалік від адмінмежі з ТОТ Крим.

Підрозділи реактивної артилерії, що підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України, відпрацювали розгортання на вогневих позиціях і наведення на цілі умовного противника.

Польові тренування зі злагодженості розрахунків реактивних систем залпового вогню «Ураган” пройшли в умовах, максимально наближених до бойових, неподалік адміністративної межі з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.

Командувач об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, повідомив що підняті за тривогою воїни-реактивники, продемонстрували швидку  реакцію  та висунулися з району зосередження, здійснили марш, розгортання у районі вогневих позицій та наведення на умовні цілі для їх подальшого ураження.

 – Подібні тренування відпрацьовують у військовослужбовців певний алгоритм дій. Це стосується й бойової роботи на позиції під час ведення вогню та надання команд на відкриття вогню, а також дій під час надходження наказу на здійснення внутрішнього позиційного маневру та наказу на відбій і залишення вогневої позиції, – повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За словами командувача, на високому рівні військовослужбовці продемонстрували й дії з безпосереднього прикриття підрозділу з повітря засобами протиповітряної оборони під час нанесення вогневого ураження, а також прикриття димовою завісою в ході залишення вогневих позицій.

 – Навчання, за якими ми сьогодні спостерігали показали готовність українських військовослужбовців вчасно реагувати на будь-яку ситуацію, щоб захистити нашу країну та кожного її мешканця, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв. – Разом пере можемо!

Нагадаємо також, що зовсім недавно відбулися тренування військової розвідки. Пізніше українські артилерійські підрозділи гаубиць «Мста-Б» теж провели навчання.