На Херсонщині “Артек річковий” зустрів дітей пільгової категорії

3 года назад 0

Дитячий літній табір “Артек річковий”, що розташований в Бериславському районі Херсонщини, прийняв 61 дитину пільгових категорій. Попереду на них чекає яскравий та незабутній відпочинок, який триватиме до 8 серпня.

Організатори підготували для дітлахів цікаву програму відпочинку. Зокрема, вони зможуть стати справжніми дослідниками Херсонщини, які відправляться в експедицію “Скарби Таврії”, повідомляє прес-служба обласної державної адміністрації.

У Новоолександрівській тергромаді спільно з фахівцями діти досліджуватимуть флору та фауну, а також проведуть астрономічні та метеорологічні дослідження. Учасники експедиції вестимуть польовий журнал юного дослідника природи, який вони заберуть з собою. Далі для закріплення результатів дослідження відбудеться природознавча екскурсія до найстарішого степового заповідника “Асканія Нова”.

Також дітлахи відвідають Кам’янську Січ, де візьмуть участь в квесті “Козацькі секрети”. Під час якого дітлахам розповідатимуть про історію та звичаї козаків, позмагаються у спортивно-туристичних іграх, потанцюють та заспівають українські народні і козацькі пісні, розкажуть вірші, прислів’я та приказки про козаків і самі зготують справжній козацький куліш.

Путівки для дітей пільгових категорій придбали спонсори. За підтримки народних депутатів України Володимира Іванова, Павла Павліша та Олексія Ковальова, а також ТОВ «САНТОРІС», ТОВ «АРТ-МЕГА-СТРОЙ», ТОВ “УКРБУД-ПРОЕКТ-РЕКОНСТРУКЦІЯ”, ТОВ «Эвротранс – 2016», ТОВ «Експодор», ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56», ТОВ «ДОР БУТ КАПИТАЛ», ТОВ «Інвестиційно – будівельне підприємство «Гарант», ФГ «Вікторія-Асканія», ТОВ «НВП Гранд Пром», БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД ВОЛОДИМИРА ХВОСТОВА”, ФОП Путілов Станіслав Андрійович, Репілевський Данило Едуардович, БО “БФ “Черепахи Альберта Вікторовича”.