На Херсонщині дільничні поліцейські роз’яснюють пенсіонерам, як не стати жертвами шахраїв

6 лет назад 0

З цією метою людям похилого віку дільничні офіцери поліції роздають пам’ятки «Як не стати жертвами різних видів шахрайства» з переліком рекомендацій. Лише в цьому році за допомогою до поліцейських звернулися понад 500 громадян, які стали жертвами шахраїв. Кожен третій злочин розкрито. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.



Найпоширеніші схеми, які використовують шахраї: дзвінки серед ночі з повідомленням, що родич скоїв ДТП і потрібна певна сума коштів для не притягнення його до відповідальності; SMS про виграші автомобілів або побутової техніки; дзвінки від нібито банківських працівників про заблокування карт і необхідність надання даних картки.

Щоб уберегти громадян від злочинних посягань, у всіх районах Херсонщини дільничні поліцейські проводять роз’яснювальну роботу та роздають пам’ятки.

— Головна мета такої роботи – попередження злочинів щодо соціально незахищених верств населення, насамперед, людей похилого віку та непрацездатних, — зазначив начальник відділу дільничних офіцерів поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області Віталій Валяєв.

Під час роздачі пам’яток дільничні спілкуються з громадянами з метою виявлення і вирішення проблемних питань, які хвилюють людей, з метою профілактики злочинності, зібрання інформації про осіб, які схильні до скоєння злочинів. Також дільничні закликають бути дуже пильними і не довіряти громадянам, які приходять додому і представляються: працівниками пенсійного фонду, органів соціального захисту, входять у довіру і просять обміняти старі купюри на нові, напередодні свят пропонують придбати лікарські препарати на пільгових умовах, продають неякісну техніку за нібито зниженими цінами.