На Херсонщині ліквідовано 9,2 млн гривень заборгованості зі сплати аліментів

6 лет назад 0

Президент України підписав закон про посилення відповідальності злісних неплатників аліментів. Ще на початку грудня на Херсонщині об’єдналися в одну команду Херсонська юстиція, Херсонська ОДА  та ГУ Нацполіції області. Начальник Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Костянтин Хутковський повідомив: «Ми здійснили перевірку майнового стану по 2390 боржникам, та за місяць рейдів вже ліквідовано 9,2 млн грн заборгованості зі сплати аліментів, в тому числі від 270 стягувачів аліментів надійшли заяви про повернення виконавчих документів без виконання».

В результаті на 800 злісних неплатників аліментів стало менше. Направлено до судів 199 подань про тимчасове обмеження боржників у праві виїзду за межі України і 172 подань про розшук боржника. Оголошено у розшук 59 транспортних засобів боржників. Вже розшукано 3 автомобіля та 1 причеп. 

У 2017 році виконавчою службою Херсонщини стягнуто на утримання дітей більше 70,82 млн грн. У результаті чого 24 604 дітей отримали свої законні кошти.

Нагадаємо, що для тих, хто не сплачує аліменти більше 6 місяців запроваджуються:
1. Заборона на виїзд за кордон до моменту погашення заборгованості по сплаті аліментів.
2. Заборона керувати автомобілем до моменту погашення заборгованості по сплаті аліментів.
3. Заборона користуватися зброєю та полювати.
4. Суспільні роботи до 2 місяців, оплата за які повністю піде на погашення боргу перед дитиною.
5. Позбавлення права не випускати дитину за межі України.
Вказані заходи застосовуватимуться виключно державою в особі державних виконавців. І не розповсюджуються на боржників з питань іншого характеру.

Прес-служба Головного територіального
управління юстиції у Херсонській області