На Херсонщині можуть з’явитися фальшиві російські рублі, які завезуть окупанти

2 года назад 0

На Херсонщині можуть з'явитися фальшиві російські рублі, друк яких розпочато на Пермській друкованій фабриці.

Про це повідомив у Facebook перший заступник голови — керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

"Мережею шириться інформація від британської розвідки, що на Пермській друкованій фабриці РФ, запущений процес друку фальшивих рублів, в кількості 2,5 млрд. Ця вказівка ​​була доведена керівництву фабрики особисто директором російського держзнаку Аркадієм Трачуком. Фабрика працює у 3 зміни. Надалі фальшивки окупанти планують розповсюджувати серед мешканців окупованих ними територій Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей", — повідомив Соболевський.

На його думку, все може бути. 

"По-перше, щоб розрахуватися із колаборантами. Зрадників ніде не люблять, тож чого б і не підставити своїх «помічників». 

По-друге, брехня — це стиль життя наших сусідів. Вони не те що її створюють, вони в ній живуть і пропаганда наслідки сильна, що вони самі в неї вже вірять", — пояснив посадовець.

Він також звернувся до жителів Херсонщини:

"Якщо вам в руки потраплять ці криваві гроші, то сприймайте їх як тридцять срібняків — плата за зраду. Не підтримуйте економіку агресора, який щоденно вбиває наших дітей, жінок, пенсіонерів і чоловіків".