На Херсонщині надходження ПДВ склали 1,4 мільярда гривень

6 лет назад 0

Протягом 2017 року економічно активні підприємства Херсонської області наростили на 40% або на 406 млн. грн. сплату податку на додану вартість з вироблених на Україні товарів, ніж у позаминулому році. В абсолютній сумі до державного бюджету херсонські платники перерахували 1,4 млрд. грн. податку на додану вартість.

Дієвий механізм контролю за нарахуванням і сплатою ПДВ надає можливість представникам сумлінного бізнесу своєчасно отримати бюджетне відшкодування податку. Станом на 01.01.2018 платники Херсонщини отримали на розрахункові рахунки 697 млн. грн. бюджетного відшкодування ПДВ, проти 414 млн. грн. у 2016 році.

За інформацією спеціалістів управління обслуговування платників фіскальної служби області на Херсонщині сплату податку на додану вартість забезпечують 3892 платника. Переважна більшість з них юридичні особи або 3551 суб’єкт господарювання мають можливість за рахунок впровадження сервісних податкових новацій контролювати максимально прозорий процес нарахування, сплати ПДВ та повернення бюджетних коштів бізнесу.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області