На Херсонщині небайдужий чоловік допоміг поліцейським затримати «чорних лісорубів»

4 года назад 0

Вчора близько 20:30 в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував небайдужий мешканець Великолепетиського району. Він повідомив, що переслідує на власному автомобілі лісових браконьєрів. За вказаними координатами негайно виїхали інспектори сектора реагування районного підрозділу поліції. Через півгодини правоохоронці наздогнали та зупинили транспортний засіб порушників. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Заявник розповів диспетчеру поліції, що вийшов на подвір’я свого домоволодіння та почув звук працюючої бензопили, який доносився із лісосмуги між селами Катеринівка та Константинівка. Чоловік сів в автівку та поїхав подивитись, хто так пізно пиляє дерева. Наблизившись до лісосмуги, селянин побачив двох чоловіків, які, помітивши світло фар, швидко сіли в автомобіль «Таврія» та почали тікати. Заявник почав переслідувати зловмисників та зателефонував у поліцію.

Як повідомив начальник Великолепетиського відділення поліції Андрій Чонка, оператор «102» зорієнтував про місце правопорушення черговий екіпаж сектору реагування районного відділення поліції. Через півгодини інспектори наздогнали та зупинили автомобіль браконьєрів. Правопорушниками виявились чотири місцеві мешканці, віком від 27 до 43 років. Під час огляду в причепі автівки поліцейські виявили 2 кубометри свіже спиляних стовбурів білої акації. Зі слів порушників, вони спилювали дерева для опалювання власних будинків.

Транспортний засіб з причепом та деревиною поліцейські вилучили та доставили у відділення поліції. За даним фактом в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Санкція статті передбачає покарання в вигляді сплати штрафу в розмірі від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Поліція Херсонщини звертається до громадян, якщо ви стали свідками порубки дерев або володієте інформацією про осіб, які займаються незаконним видобутком чи продажем деревини, прохання повідомляти в поліцію за номером «102». Анонімність гарантується.