На Херсонщині окупанти почали мілітаризацію дітей

1 год назад 0

В окупованій Херсонській області росіяни створили так зване регіональне відділення «юнармії». 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань. 

“Відкриття регіонального відділення присвятили до “дня народного єдінства” рф та провели в захопленому Генічеську. До південного міста Херсонщини, значно віддаленого від обласного центру, приїхали делегати “юнармії” з росії та так званої днр”, – йдеться в повідомленні. 

Очолив цей російський “гітлер'югенд” на Херсонщині росіянин серафім іванов, який називає себе співзасновником молодіжного руху “волонтерська рота”. Він також є членом організації “боевое братство” – загальноросійської некомерційної організації ветеранів локальних воєн та військових конфліктів. 

Також у цьому шабаші в Генічеську взяв участь перший заступник начальника головного штабу “юнармії” віктор кауров, який нещодавно оголосив про рішення створити відділення у “нових регіонах лднр та Запорізькій області”. 

Зазначимо, що керівництво “юнармії”, яку створили у 2016 році з ініціативи міністра оборони росії шойгу, проводить мілітаризацію свідомості дітей на окупованих територіях України. Це напряму пов’язано з незаконним призовом до лав збройних сил рф.

Нагадаємо, що уряд кремля у такий спосіб порушує закони та звичаї війни, здійснює пропаганду, спрямовану на забезпечення добровільного вступу в армію цивільного населення, що заборонено Женевською конвенцією 1949 року про захист цивільного населення під час війни, Факультативного протоколу до Конвенції про права дитини, щодо участі дітей у збройних конфліктах.