На Херсонщині пенсіонерка віддала шахраям 20000 гривень та 900 доларів США

6 лет назад 0

В поліції потерпіла 77-річна жителька Каховського району розповіла, що, під приводом отримання призу при розіграші лотереї, віддала шахрайці всі свої заощадження. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції області. 

Поліцейські з’ясували, що пенсіонерку на вулиці зупинила невідома жінка та розповіла, що один з магазинів побутової техніки проводить лотерею та вручила їй дисконтну картку з кодом. За цим кодом учасникам розіграшу по телефону повідомляли, який саме приз вони виграють. Тож потерпілій повідомили, що вона може стати щасливою власницею морозильної камери.

Під час цієї бесіди до жінок підійшов чоловік з такою ж дисконтною карткою та заявив свої права на виграш. Як з’ясувалося згодом, він був підставною особою.

«Представниця магазину» повідомила, що за умовами лотереї має бути тільки один переможець. Тож приз дістанеться тому, у кого на даний час є більша сума грошей. Чоловік одразу показав 20000 гривень. Пенсіонерка не мала при собі готівки, але запропонувала принести гроші.

Жінка взяла вдома 900 доларів США та 20000 гривень. Шахрайка поклала їх у конверт, запечатала, віддала потерпілій і сказала, що вона може показати цей конверт в касі магазину та отримати свій приз. Вже в магазині жінці розповіли, що ніяких акцій чи розіграшів вони не проводять. Після цього потерпіла розкрила конверт і побачила, що замість грошей, там нарізана газета.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ст. 190 Кримінального кодексу «Шахрайство». Наразі поліція встановлює осіб, які можуть бути причетними до даного злочину.