На Херсонщині поліцейські розшукали трьох неповнолітніх втікачів

6 лет назад 0

2 березня приблизно о 13:30 у місті Нова Каховка працівники відділу ювенальної превенції знайшли 15-річного хлопця-сироту. 1 березня він втік з медичного закладу, де лікувався від вітряної віспи. Працівники поліції знайшли хлопця на вулиці, де він був у компанії підлітків. Наразі його знов помістили у лікарню, після чого він продовжить реабілітацію у санаторії. Три доби працівники поліції розшукували 17-річного херсонця, який самовільно залишив центр соціально-психологічної реабілітації для дітей. Хлопець схильний до бродяжництва і раніше неодноразово залишав виховний заклад.

Як повідомив керівник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько, працівники поліції перевіряли торгівельні центри, опитували продавців магазинів, водіїв пасажирського транспорту, які могли бачити хлопця. Через три доби пошуків поліцейські знайшли неповнолітнього у Дніпровському районі, де він знаходився у компанії безхатченків. Хлопець пояснив, що йому подобається жити самостійно. Наразі поліцейські помістили неповнолітнього у центр соціально-психологічної реабілітації для дітей.

У місті Нова Каховка працівники відділу ювенальної превенції розшукали ще одного 17-річного хлопця, який втік з дому в одному з сіл Бериславського району. Батьки повідомили поліцейським, що син часто не ночує дома та гуляє з друзями. А цього разу зник на три доби. Працівники відділу ювенальної превенції розшукали хлопця в кінотеатрі міста Нова Каховка, де він був з  друзями. Неповнолітнього повернули додому.

У відношенні його батьків буде складений адміністративний протокол за ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей».

Відділ комунікації поліції Херсонської області