На Херсонщині поліцейські відмовили від самогубства багатодітну матір

4 года назад 0

Подія сталася у смт Іванівка Херсонської області. Через життєві негеразди, скрутне матеріальне становище та хворобу середньої доньки жінка не витримала і хотіла покінчити життя самогубством. Працівники Іванівського відділення поліції зреагували миттєво і відмовили матір від непоправного. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

37-річна мати трьох дітей сама зателефонувала в поліцію і повідомила, що поріже собі вени або повіситься. Поліцейські зреагували дуже швидко і прибули за адресою проживання родини. Поки група реагування та ювенальний поліцейський їхали на виклик, з жінкою весь час розмовляв та заспокоював оператор «Єдиного центру 102» поліції Херсонщини, щоб вона не клала слухавку та залишалася на зв’язку.

Поліцейські за лічені хвилини прибули на місце. Багатодітної матері в будинку не було, її знайшли на городі, де вона кричала та не могла заспокоїтися. Правоохоронці відвели її в дім та довго розмовляли, заспокоювали і відмовляли від суїциду. Жінка була у розпачі та розповіла про всі проблеми. Вона пояснила, що на такий крок її штовхнуло безгрошів’я, адже трьох неповнолітніх дітей віком від 5 до 13 років вона виховує сама. Їм не вистачає елементарного: одягу, продуктів та канцелярських товарів для малечі. Їх старенький будинок потребує капітального ремонту.

Також з’ясувалося, що захворіла 10-річна донька жінки, але у матері не було грошей на лікування. В лікарню дитину відвезли працівники служби у справах дітей. Після чого жінка не витримала тягаря усіх проблем і вирішила накласти на себе руки.

— Ця родина перебуває на обліку як така, що знаходиться у складних життєвих обставинах. Ми неодноразово надавали їм допомогу, відвідували діток на свята та дарували подарунки. Але цього разу численні проблеми мало не штовхнули жінку до самогубства. Щоб не допустити у майбутньому подібного, зараз ми вивчаємо потреби цієї родини і ветеран ОВС висловив бажання допомогти їм, — повідомив начальник Іванівського відділення поліції Ігор Кузьменко. – Людям треба допомагати, адже у скрутній ситуації може опинитися кожен, і по мірі наших можливостей ми не залишатимемо соціально вразливі сім’ї наодинці зі своїми проблемами.